Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı

1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı

1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı


Amaç ve Kapsam

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak hedeflenmektedir.

Kimler Başvurabilir ?

1702-Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı’nda üniversiteler, araştırma altyapıları, teknoloji geliştirme bölgesi şirketleri ve teknoloji transfer ofisleri Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş olarak nitelendirilmektedir. *-Müşteri Kuruluş ise Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun hak sahibi olduğu ve ulusal veya uluslararası patentler ile korunan teknolojileri lisanslama ya da devir yolu ile edinerek ekonomik değer oluşturmayı hedefleyen ve Türkiye’de yerleşik sermaye şirketi olarak tanımlanmıştır. *-Çağrı kapsamında bir Müşteri Kuruluş en az bir Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun ortak başvuruları kabul edilecektir.


Destek Miktarı ve Oranı

Proje Bütçesi Üst Sınırı:

* Başvurulan projelerin bütçesi en fazla 4.000.000 TL (dört milyon Türk Lirası) olacaktır.


1. Büyük ölçekli müşteri kuruluşlar için destek oranı üst sınırı %60, KOBİ niteliğindeki müşteri kuruluşlar için destek oranı üst sınırı %75’tir.

2. Proje kapsamında lisanslanan veya devredilen patentler için yapılan hizmet alımı giderlerine uygulanacak destek oranı, her bir patent için ayrı olarak hesaplanır. Aynı buluş için farklı ülkelere yapılan başvurular tek patent olarak değerlendirilir.

a. Temel destek oranı %25’tir.

b. Müşteri kuruluşun KOBİ niteliğinde olması durumunda destek oranına %15 ilave edilir. Destek süresi içerisinde müşteri kuruluşun KOBİ niteliğini yitirmesi durumunda, takip eden dönemlerde KOBİ niteliğine istinaden ilave destek sağlanmaz.

c. Müşteri kuruluşun EK-1’de yer alan yüksek teknoloji sektörlerinde faaliyet göstermesi veya lisanslanan patentin EK-1’deki yüksek teknoloji IPC sınıflarından birini içermesi durumlarında destek oranlarına %15 ilave edilir.

d. Proje kapsamındaki teknoloji transferinin Yeşil Mutabakat çerçevesinde EK-2’de belirtilen eylem alanlarındaki hedeflere katkı sağlaması durumunda destek oranına %15 ilave edilir. Destek oranına %15 ilave yapılması hususu hakemler tarafından değerlendirilir ve Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Yürütme Kurulu tarafından karara bağlanır.

e. EPO, JPO, KIPO, CNIPA veya USPTO nezdinde tescil edilmiş patentler için destek oranına %10 ilave edilir.

f. Müşteri kuruluşun bir ya da daha fazla teknoloji sağlayıcı kuruluştan en az iki patenti lisanslaması ya da devralması durumunda destek oranına %10 ilave edilir. Aynı buluştan kaynaklanan ve farklı ülkelerde başvurusu yapılan patentler için 2-e kapsamında ilave destek oranı uygulanır. Ancak 2-f kapsamında ilave destek oranı uygulanmaz.

3. Proje kapsamında lisanslanan veya devredilen patentlerin uygulamaya alınması için müşteri kuruluşun teknoloji sağlayıcı kuruluştan yapacağı kavram doğrulama, prototip geliştirme ve test-analiz işlerine ait hizmet alımı giderlerine KOBİ ölçeğindeki müşteri kuruluşlar için %75, büyük ölçekli müşteri kuruluşlar için %60 destek oranı uygulanır.

4. Proje kapsamında lisanslanacak veya devredilecek patentler ile ilgili teknoloji değerleme hizmeti alımı giderlerine KOBİ ölçeğindeki müşteri kuruluşlar için %75, büyük ölçekli müşteri kuruluşlar için %60 destek oranı uygulanır.

Destek Unsurları

1702-Patent Lisans desteğinde Müşteri Kuruluşun, çağrı duyurusunda belirtilen şartları taşıyan ve Teknoloji Sağlayıcı Kuruluşun hak sahibi olduğu patent ya da patentler ile korunan teknolojileri, lisanslama ya da devir yöntemleri ile edinimine ve bu teknolojileri uygulamaya yönelik Teknoloji Sağlayıcı Kuruluştan yapacağı hizmet alımlarına ilişkin harcama ve giderler desteklenecektir. Proje kapsamında lisanslanacak veya devredilecek patentler ile ilgili teknoloji değerleme hizmeti alımları destek kapsamında değerlendirilecektir.

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

* Proje başvuruları çevrimiçi olarak https://eteydeb.tubitak.gov.tr internet adresinden yapılır.


Açıklamalar

Detaylı bilgi için:

www.tubitak.gov.tr

Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
Sürekli

Son Eklenen Destekler