Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı

1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı

1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı


Amaç ve Kapsam
  1. Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesine, 450 milyon dolarlık finansman tahsis edilmiştir. Proje kapsamında, TÜBİTAK - TEYDEB 175 milyon dolarlık finansman ile proje süresince sanayinin yeşil dönüşümünü destekleyecektir. 6 yıl sürecek olan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından farklı türde çağrılar açılacaktır. Bu çağrılardan biri de Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısıdır.

Kimler Başvurabilir ?

KOBİ’lere teknik uzmanlık hizmeti sağlayacak Çözüm Ortaklarının aşağıdaki nitelikleri sağlaması beklenmektedir:

  •   Yeşil dönüşüm konusunda KOBİ’lere danışmanlık ve teknik destek sağlama uzmanlığına sahip olmak

  •   Bu alanda deneyimli, gerekli sertifikalara sahip uzmanlardan oluşan bir uzman havuzuna sahip olmak

  •   Benzer projelerde yüksek nitelikte hizmet sağladığına dair referans sunmak

  •   KOBİ’lerde yeşil dönüşüm gereksinimlerinin belirlenmesi, çözümlerin oluşturulması ve bu çözümlerin hayata geçirilmesine yönelik yol haritalarının oluşturulması süreçlerinde kullanılacak açık ve şeffaf bir yöntem önerebilmek

  • TÜBİTAK ve Dünya Bankasının talep etmiş olduğu etik şartlar, sosyal sorumluluk, çevre, sürdürülebilirlik ve cinsiyet eşitliği koşullarına uymayı kabul etmek Belirtilen bu özelliklere sahip aşağıdaki kurum ve kuruluşlar niyet beyanlarını TÜBİTAK’a yazılı olarak gönderebilirler:

  •   1. Sermaye şirketleri

  •   2. Üniversiteler

  •   3. Kamu araştırma merkez ve enstitüleri

  •   4. Sivil toplum kuruluşları (sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi ve ticaret odaları, dernekler, vakıflar, sendikalar)

Destek Miktarı ve Oranı
  1. Bu çağrı KOBİ’lerin Yeşil Dönüşüm mevzuatlarına uyum kapsamında gereklilikleri karşılamak üzere alacağı teknik yardım hizmetlerini kapsamaktadır. Yeşil teknolojiler konusunda güncel teknolojiler için firmaların teknoloji danışmanlığı, kapasite ya da durum analizi, mevcut problemlerin tespiti ve çözüm yaklaşımları ve yol haritası hazırlama gibi konularda uzman kuruluşlardan alacakları hizmetin %90’ı hibe destek olarak TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Destek süresi 6 ay olup, proje bütçesi üstü limiti 210.000 TL’dir.

Destek Unsurları
  1. Program kapsamında desteklenen ve desteklenmeyen gider kalemleri aşağıda belirtilmiştir. Desteklenen Giderler:
    a) Personel giderleri
    b) Seyahat giderleri

    c) Danışmanlık giderleri

    ç) Hizmet alımı giderleri

    CE, kalite belgelendirme ve sertifikasyon giderleri desteklenebilir.

    Sermaye şirketlerinin ekonomik fizibilite raporu hazırlanması için hizmet alması ve raporunu da proje önerisi ekinde sunması durumunda söz konusu gider Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tutar kadar desteklenir.

    Proje kapsamında satın alımı gerçekleştirilen her bir alet/teçhizat taşıma, kullanım vb. risklere karşı proje süresince sigortalanmalıdır. Bu sigorta gideri hizmet alımı kapsamında proje bütçesine dahil edilebilir.

    Lisanslanan patentli teknolojilerin olgunlaştırılması ve bu teknolojilerin yeni ürün ve süreçlere dönüştürülmesi ile ilgili faaliyetler bu çağrı kapsamındadır. Kuruluşların üniversite, araştırma kurumu, teknoloji geliştirme bölgesi şirketi gibi teknoloji sağlayıcılara ödeyecekleri lisans ya da devir bedelleri 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında ayrıca desteklenebilecektir.

    d) Alet, teçhizat, yazılım, yayın alım giderleri 

    e) Malzeme ve sarf giderleri

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Niyet beyanı, en geç 12 Ocak 2024 17:30 tarihine kadar aşağıdaki adrese basılı ve ıslak imzalı olarak TÜBİTAK’a sunulabilir. Ayrıca niyet beyanının taranmış bir kopyasının yesilsanayi.mentor@tubitak.gov.tr adresine e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir.

Açıklamalar

Detaylı bilgi için Tıklayınız

Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
Sürekli