2023 YILI İSTİHDAM GARANTİLİ NİTELİKLİ GENÇ YAZILIMCI YETİŞTİRME DESTEK PROGRAMI
2023 YILI İSTİHDAM GARANTİLİ NİTELİKLİ GENÇ YAZILIMCI YETİŞTİRME DESTEK PROGRAMI
2023 YILI İSTİHDAM GARANTİLİ NİTELİKLİ GENÇ YAZILIMCI YETİŞTİRME DESTEK PROGRAMI
* 2014-2023 Ankara Bölge Planı’nda yer alan öncelikler doğrultusunda TR51 (Ankara) bölgesinde ve 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) nitelikli genç istihdamını artırmak için “2021- 2023 Sonuç Odaklı Program” vizyonu dâhilinde eğitim* desteği sağlamak. Programla 15-34 yaş aralığındaki 200 gencin bilişim sektöründe istihdamının sağlanarak işsizliğin azaltılması ve yerli bilişim firmalarının rekabetçiliğinin artırılması amaçlanmaktadır.
* 15-34 yaş aralığındaki gençler
* Başvuru sahibinin başvuru tarihi itibarıyla Ankara ilinde veya 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet etmesi, 35 yaşından gün almamış, üniversitelerin sayısal puan türü ile öğrenci kabul edilen dört yıllık (lisans) bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.
* Başvuru sahibinin başvuru tarihinden önceki son 2 yıl içerisinde SGK’ya kayıtlı olarak herhangi bir yerde 6 aydan fazla istihdam edilmemiş olması gerekmektedir.
* 8 ay (6 ay eğitim*+ 2 ay staj) * Yüklenici eğitim firması, Ajansın belirlediği eğitim programı içeriğini eksiksiz şekilde her kişi için toplam en az 600 saat olmak kaydıyla en az 4 ay en fazla 6 ay içinde tamamlayacaktır. Başvuru Rehberinde, eğitim süresi 6 ay olarak varsayılacaktır.
* Destek kapsamındaki eğitimler, Ajans tarafından hizmet alımı yoluyla sağlanacaktır. Kişi başına her bir desteğin Ajans’a toplam maliyeti 62.544,24 TL’dir. Destek oranı, %100 olarak belirlenmiştir.
* Bu destek programı kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm faaliyetler TR51 Bölgesi’nde (Ankara ve ilçeleri) gerçekleştirilecek olup; 2023 yılında deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet eden yararlanıcılar, eğitimin Ankara’da yüz yüze gerçekleştirilecek kısmında (en az % 30) ulaşım, konaklama ve diğer harcamaları kendi imkanlarıyla sağlamak kaydıyla programdan yararlanabilecektir.
Eğitim programı içeriği her kişi için toplam en az 600 saat olmak ve en az 4 ay en fazla 6 ay içinde tamamlanmak üzere asgari aşağıdaki konuları içerecektir. Bununla birlikte yazılım alanında istihdam imkanını güçlendirmek amacıyla aşağıdaki başlıklara ek konularda eğitimler de verilebilecektir.
•C# veya Java ile algoritmalar ve veri yapıları
•HTML/CSS, Javascript ile Bootstrap ve React veya Angular ile önyüz geliştiriciliği
•SQL ile ilişkisel veritabanları
•Python, Java veya ASP ile arkayüz geliştiriciliği
•Yazılım geliştirme metodolojileri
•Git ve Github ile versiyon kontrol sistemleri
* Başvurular, Ankara Kalkınma Ajansı web sitesinde yer alan ve https://ankaraka.org.tr/gencisbasvuru-formu adresinden ulaşılacak olan İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Eğitimi Başvuru Formu üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlgili başvuru formu üzerinden gerçekleştirilmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Detaylı bilgi için:
https://ankaraka.org.tr/sites/default/files/support-documents/Ankaraka-2023-Gencis-Rehber_25-12-2023.pdf
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)