2023 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı
2023 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı
2023 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı
Programın Genel Amacı
2014-2023 Çukurova Bölge Planı amaçları ile uyumlu olarak oluşturulmuş İmalat Sanayinde Kurumsallaşma, Yenilik ve Verimlilik Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde hazırlanmış bulunan 2023 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı’nın genel amacı, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal kapasitelerinin artırılmasına destek sağlanmasıdır. Programın özel amacı ise, TR62 bölgesinde imalat sanayiindeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin verimlilik ve yalın uygulamalar konularında, kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlerine teknik destek sağlanmasıdır.
Programın Öncelikleri:
ÖNCELİK: YALIN ÜRETİM DANIŞMANLIĞI
Sürekli değer akış ve yönetiminin sağlanarak israfların önüne geçilmesi, sistematik iyileşme sürecinin elde edilmesi, rekabet ortamındaki değişime ayak uyduracak çevikliğe ve işgücünü etkin kullanacak vizyona sahip olunması için işletmelere yönelik yalın üretim danışmanlığının sağlanmasıdır.
Başvuru Sahibinin:
• 17 Mart 2022 tarih ve 2022/31782 sayılı Yönetmelik’le düzenlenen KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) tanımına uygun olması
• Sermayesinin veya oy haklarının %25’inden fazlasının bir kamu kurumuna ya da yukarıda belirtilen KOBİ tanımı kapsamında olmayan bir işletmeye ait olmaması,
• Ajansın faaliyet gösterdiği TR62(Adana, Mersin) Düzey 2 Bölgesi’nde kayıtlı olması veya merkezi ya da yasal şubelerinin bu bölgede bulunması,
• Projenin hazırlığından ve yönetiminden (eğer varsa ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi,
• Ajansa proje başvurusu yapılmadan önce kurulmuş ve esnaf veya ticaret sicilinde tescil edilmiş olması gerekmektedir.
Yukarıdaki şartların tümünü taşımayan kişiler başvuru sahibi olamazlar.
Bu program kapsamında desteklenecek teknik destek talepleri için Ajans tarafından tahsis edilen toplam kaynak tutarı 1.500.000,00 TL’dir.
Teknik Destek Programı kapsamında yararlanıcı kuruluşa doğrudan mali destek verilmez. Ajans, bu destekleri mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde kendi personeli ya da hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilir. Teknik Desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanması durumunda her bir teknik desteğin Ajansa toplam maliyeti (KDV dâhil) 100.000,00 TL’yi aşamaz.
Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programına başvurmak isteyen firmaların ilgili Model Fabrika üzerinden bir Tanı Ziyareti Hizmeti almaları gerekmektedir. Tanı Ziyaretinin amacı, firmanın programa uygun bir pilot alana ve gerekli insan kaynaklarına sahip olup olmadığını yerinde tespit etmektir. Model Fabrikadan alınacak tanı ziyareti hizmetinin bedeli 25.000,00 TL’yi (Ajansa başvuru esnasında beyan edilen tutarın %25’i) geçmeyecektir. Bu hizmetin alındığına dair gerekli belgeler başarılı olan firmalardan sözleşme esnasında talep edilecektir.
Ajans, program kapsamında herhangi bir proje teklif çağrısı ile ilişkilendirmemek koşuluyla, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek Danışmanlık faaliyetlerine teknik destek sağlayacaktır. Ancak, alınacak danışmanlık hizmeti kapsamında başvuru sahibinin eğitim ihtiyaçlarına dönük faaliyetler de başvuru içerisinde yer alabilir.
Online Başvuru Sistemi:
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)