Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

2556 – Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) 2023 Yılı Ortak Çağrısı

2556 – Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) 2023 Yılı Ortak Çağrısı

2556 – Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) 2023 Yılı Ortak Çağrısı


Amaç ve Kapsam

* TÜBİTAK ile Katar Ulusal Araştırma Fonu (Qatar National Research Fund - QNRF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Katarlı bilim insanları ve özel sektör arasında aşağıdaki tematik alanlarda ortak projeler desteklenmektir.

FinTek

  • Ekonomik ve Kültürel etki
  • Akıllı ve Güvenli Ödemeler
  • İslami Finans
  • Kayıt Teknolojisi
  • Küçük ve Orta Ölçekli Girişimciler
Kimler Başvurabilir ?

• Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) ve bu özel kuruluşlarla birlikte başvuruda bulunacak Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir. • Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmez.

Destek Miktarı ve Oranı

* Uluslararası Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) 8.000.000 TL’dir.

• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.

• Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir. 

* Proje süresi en fazla 36 ay olarak belirlenmiştir.

Destek Unsurları

* Personel giderleri (Yardımcı personel giderleri dâhil) (TÜBİTAK 1509 - Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları ilgili hükümleri geçerlidir.)

* Yurt içi ve yurt dışı seyahat giderleri

* Danışmanlık ve hizmet alım giderleri

* Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri

* Malzeme ve sarf malzemesi alım giderleri 

* Yeminli mali müşavir tarafından yapılan denetim ve tasdike ilişkin giderler (Hazine ve Maliye Bakanlığınca her yıl yayımlanan yeminli mali müşavir asgari ücret tarifesinde belirtilen TÜBİTAK tarafından yapılan Ar-Ge yardımları işlemlerinde geçerli ücret tarifesindeki yeminli mali müşavirlik ücretleri kapsamında desteklenir.)

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

* Başvurular https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır.


Açıklamalar

Detaylı bilgi için;

https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-destekleri/2556/icerik-2556-katar-ulusal-arastirma-fonu-qnrf-ile-ikili-isbirligi-programi



Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
04 Temmuz 2023