2567 - TÜBİTAK - Malezya Sanayi-Hükümet Yüksek Teknoloji Grubu (MIGHT) ile İkili İş Birliği Programı
2567 - TÜBİTAK - Malezya Sanayi-Hükümet Yüksek Teknoloji Grubu (MIGHT) ile İkili İş Birliği Programı
2567 - TÜBİTAK - Malezya Sanayi-Hükümet Yüksek Teknoloji Grubu (MIGHT) ile İkili İş Birliği Programı
Çağrının amacı, Sanayi-Akademi İşbirliği projeleri ve yeniliklerin birlikte yaratılması yoluyla bilim ve sanayi alanında Türk ve Malezyalı katılımcılar arasındaki işbirliğini yoğunlaştırmaktır. Finansman, kalıcı Ar-Ge inovasyon ortaklıkları için temellerin atılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Çağrı kapsamında,
- Gıda Güvenliği
- Sağlık Bakım Teknolojileri
- Enerji
- Dijital Teknoloji
alanlarında sunulan projeler değerlendirmeye alınacaktır.
Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk proje ekibinin, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Malezyalı proje ekibiyle "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.
Türk ve Malezyalı Akademi ve Sanayi Araştırmacıları
Proje Yürütücüsü: Türk konsorsiyumu en az bir Türk akademi ortağı (kamu kurum veya kuruluşları/ araştırma kurumları/ üniversiteler/ eğitim ve araştırma hastaneleri dahil) ve bir Türk ticari şirketinden oluşmalıdır.
TÜBİTAK, proje başına 2.500.000 Türk Lirasına kadar (genel giderler ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç) fon sağlamaktadır.
Kural olarak, fon almaya hak kazanan Türk akademi / kamu kurumu ortakları, teklif başına toplamda 1.250.000 Türk Lirasına kadar (genel giderler ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç) fon alabilirler.
Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) onaylanan bütçenin %75'ini; Türkiye'deki büyük ölçekli işletmeler ise onaylanan bütçenin %60'ını alabilmektedir. Yükseköğretim kurumları, enstitüleri, kamu Ar-Ge merkezleri onaylanan bütçenin %100'ünü alabilirler.
Maksimum proje süresi 3 yıl (36 ay)’dır.
Elektronik başvuru sistemi:
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)