4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı
* 4007 programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır.
1. Proje Yürütücüsü Olma Koşulları*-Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşı olmak,*- Lisans ve üzeri eğitim derecesine sahip olmak,*-Kamu kurum/kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, kamunun veya belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezlerinde tam zamanlı ve kadrolu olmak.
2. Projenin Yürütüldüğü Kurum/Kuruluş Olma Koşullar*-Projenin yürütüldüğü kurum/kuruluş, proje yürütücüsünün fiilen görev yaptığı Kamu kurum/kuruluşu, üniversite, belediye, kamu ve belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezleri ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleridir*-4007 destek programına anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, BİLSEM, Halk Eğitim Merkezi adına başvuru yapılamaz.
MEB’e bağlı okullar, işbirliği protokolü çerçevesinde katılımcı kuruluş ve/veya katılımcı olarak yer alabilirler.
* Destek Süresi en fazla 12 aydır.
* Program kapsamında talep edilebilecek destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi hariç 100.000 TL (KDV dâhil)’dir.
* Proje önerisi çağrı metninde yer alan yöntem, veya etkinlik türlerini içerir. Proje en az 20 etkinlik içermelidir.
* Proje kapsamında yer alacak etkinlikler en az 3 gün planlanır. En az 1 günü haftasonunda (Cumartesi ya da Pazar) olacak etkinlikler, 09:00- 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilir. Proje etkinlikleri kapsam ve içerik doğrultusunda saat 17:00’dan sonra da devam edebilir.
* Sarf giderleri
* Personel giderleri (Etüt-bilirkişi ekspertiz giderleri / iaşe, konaklama; Brüt üst sınırlar için Çağrı Metnine bakınız.)
* Makine-Teçhizat alımları (Destek üst limitinin %10’unu geçemez)
* Etkinlik hizmet alımları (Toplam bütçenin %25’ini geçemez)
* Proje tanıtımına yönelik web sitesi tasarımı ve site barındırma hizm. (2.500 TL/üst sınır)
Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gerekir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, https://arbis.tubitak.gov.tr/ adresinden kayıt olabilir.
• ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresinden yapabilirler.
Detaylı bilgi için:
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)