SABANCI VAKFI 2023 Hibe Programı
SABANCI VAKFI 2023 Hibe Programı
SABANCI VAKFI 2023 Hibe Programı
Hibe Programı kapsamında kadın, genç ve engellilerin maruz bırakıldıkları ayrımcılıkla mücadele etmek için eğitim ana başlığı altında; nitelikli eğitim, eğitime erişimin ve devamın desteklenmesi ile hak temelli yaygın eğitim çalışmalarına destek verilecektir.
Nitelikli Eğitim, Eğitime Erişimin ve Devamın Desteklenmesi: Bu alanda desteklenecek projelerle eğitimin okul içindeki niteliğinin arttırılması, eğitim sistemine erişimde zorluk yaşayan grupların eğitime kazandırılması ve devamlarının sağlanması hedeflenmektedir. Geliştirilecek projelerin aşağıdaki alanlardan en az birine değinmesi beklenmektedir:
Nitelikli eğitime eşit erişimin sağlanması
Özel eğitim ve kapsayıcı eğitimin niteliğinin artırılması
Kız çocuklarının eğitime devamının sağlanması
Yenilikçi eğitim metotları ve dijital yetkinliklerin geliştirilmesi
Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi: Bu alanda desteklenecek projelerle kadın, genç ve engellilerin veya bu hedef kitlelerle çalışan ilgili aktörlerin farkındalıklarının artırılması ve güçlenmeleri hedeflenmektedir. Geliştirilecek projelerin aşağıdaki alanlardan en az birine değinmesi beklenmektedir:
Haklara dair farkındalık ve güçlenme
Toplumsal katılım ve temsiliyet
Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele
Bağımsız yaşam ve erişilebilirlik
İklim değişikliği ile mücadele
Yalnızca T.C. yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik:
Dernekler
Vakıflar
Kooperatifler
Üniversiteler Hibe Programı’na başvurabilirler.
Uluslararası kuruluşlar, Türkiye’de yerleşik olmayan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, vakıf ve derneklerin iktisadi işletmeleri, özel şirketler, ticaret ve sanayi odaları, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile bu kuruluşların birimleri/müdürlükleri/şubeleri/vakıfları, vb. Hibe Programı’na başvuru yapmak için uygun değildir. Ancak bu kurumlar proje ortağı olarak yer alabilirler.
Dernek, vakıf ve kooperatifler, merkez ve şubeleri dahil olmak üzere Hibe Programı’na tek bir proje ile başvurabilirler. Üniversiteler rektörlüğün onay ve imzası bulunması ve başvuruların farklı birimlerden (meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri, fakülteler vb.) olması kaydıyla, birden fazla başvuruda bulunabilirler.
Bir kurum proje sahibi olarak yalnızca bir başvuru yapabilir, fakat kurumun birden fazla projenin ortağı olması mümkündür.
Hibe Programı’na bireysel başvuru yapılamamaktadır.
2023 Hibe Programı kapsamında, uygun görülen projelerin tümüne verilecek hibenin toplam tutarı en fazla 4.500.000 TL’dir. İstenen nitelikte başvuru olmaması durumunda Sabancı Vakfı, kalan fonların kullanılmaması hakkını saklı tutar.
Proje başına verilecek hibeler aşağıda belirtilen en az ve en fazla tutarlar arasında olacaktır:
En az : 200.000 TL
En fazla : 600.000 TL
Sabancı Vakfı’ndan talep edilen miktarın yukarıda belirtilen tutarların altında veya üstünde kalması durumunda proje başvurusu geçersiz sayılacaktır.
Proje süresi: En fazla 12 ay
Hibe Programı kapsamında kadın, genç ve engellilerin maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele etmek için eğitim ana başlığı altında; nitelikli eğitim, eğitime erişimin ve devamın desteklenmesi ile hak temelli yaygın eğitim çalışmalarına destek verilecektir.
Fiziksel ya da donanımsal iyileştirme çalışmaları ve meslek edindirme eğitimleri Hibe Programı kapsamına girmemektedir.
Online başvuru için:
Detalı bilgi için:
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)