BIODIVERSA+ 2023 Yılı BIODIVNBS Çağrısı
BIODIVERSA+ 2023 Yılı BIODIVNBS Çağrısı
BIODIVERSA+ 2023 Yılı BIODIVNBS Çağrısı
“Avrupa Biyoçeşitlilik Ortaklığı” (The European Biodiversity Partnership, BiodivERsA+) biyoçeşitlilik üzerine araştırmaları desteklemektedir. Ortaklığın hedefi 2030'a kadar Avrupa doğasının yeniden toparlanma yoluna girmesi ve 2050 yılına kadar da insanların doğa ile uyum içinde yaşıyor olmasının sağlanmasıdır. Ortaklık günümüzde 40 ülkeden 81 ortağın dâhil olduğu büyük bir yapıdır.
BiodivERsA+ kapsamında 2023 yılında açılacak olan “Biyoçeşitlilik, insan refahı ve dönüştürücü değişim için Doğa Temelli Çözümler (BiodivNBS)” başlıklı çağrı ile biyoçeşitliliğin korunumu için doğa temelli çözümler aranmaktadır. Doğa temelli çözümler ise sosyal, ekonomik ve çevresel zorlukları etkili ve uyumlu bir şekilde ele alırken insan refahı, ekosistem hizmetleri ve biyolojik çeşitlilik faydalarının gözetilmesi şeklinde tanımlanmaktadır.
BiodivERsA+ 2023 yılı BiodivNBS çağrısı üç temayı kapsamaktadır.
İnsanlığın refahı için oluşturulacak doğa temelli çözümlerin ortak gücü ve ortaya çıkabilecek kazanım ve kayıpların durumu
Biyoçeşitlilik kaybının insan temelli nedenlerini azaltan doğa temelli çözümler
Dönüştürücü değişimde doğa temelli çözümlerin katkısı
Bu çağrı kapsamında;
Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
Eğitim ve araştırma hastaneleri,
Kamu kurum ve kuruluşları,
Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir.
• Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmemektedir. Ayrıca, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve TÜBİTAK bünyesindeki enstitüler tarafından sunulan proje başvuruları kabul edilmemektedir.
• Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
• Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;
Proje başına 160.000 Avro’yu,
Yürütücü kuruluş başına;
Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu,
Özel kuruluşlar için 160.000 Avro’yu
aşamaz.
• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.
• Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
Personel giderleri (Yardımcı personel giderleri dâhil) (TÜBİTAK 1509 - Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları ilgili hükümleri geçerlidir)2
Yurt içi ve yurt dışı seyahat giderleri (Seyahatlere proje yürütücüsü, araştırmacılar ve yardımcı personeller katılabilirler)
Danışmanlık ve hizmet alım giderleri
Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri
Malzeme ve sarf malzemesi alım giderleri
Yeminli mali müşavir tarafından yapılan denetim ve tasdike ilişkin giderler (Hazine ve Maliye Bakanlığınca her yıl yayımlanan yeminli mali müşavir asgari ücret tarifesinde belirtilen TÜBİTAK tarafından yapılan Ar-Ge yardımları işlemlerinde geçerli ücret tarifesindeki yeminli mali müşavirlik ücretleri kapsamında desteklenir)
Detaylı bilgi için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)