BUTEXCOMP - KOBİ’ler için Yeşil Ürün Hibe Programı I. Çağrısı
BUTEXCOMP - KOBİ’ler için Yeşil Ürün Hibe Programı I. Çağrısı
BUTEXCOMP - KOBİ’ler için Yeşil Ürün Hibe Programı I. Çağrısı
Yeşil Ürün Hibe Programı’nın amacı TEKNİK TEKSTİL VE KOMPOZİT MALZEME sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin Yeni girişimci ve Start-up’ların yeşil ürün tasarım ve inovasyon projelerinin geliştirilmesi, proje yönetimi ile ilgili alanlarda sunulan destek ve teşvik mekanizmalarına erişim, iş geliştirme gibi alanlarda ihtiyaç duydukları konularda kapsamlı hizmet sunabilmek için uygun görülen proje fikirlerinin hayata geçirilmesi ve devam eden projelerinin uygulanmasına destek olmaktır.
- Firmanın KOBİ statüsünde olması
- Firmanın BURSA ilinde faaliyet göstermesi
- Start-up ve Girişimciler
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlar, Ar-Ge ve Tasarım merkezleri veya Ar-Ge ve Tasarım enstitüleri
- Projenin yenilikçi bir ürün/çözüm/süreç olması
- Projenin yeşil ürün/yeşil üretim konusu olması, sürdürülebilir olması
- Projenin üretime dayalı ticari potansiyelin olması
- Sunulan proje konusu ürünün, BUTEKOM’un öncelikli olarak hizmet vereceği Teknik Tekstil ve Kompozit alanlarında çalışan sektörler içerisinde yer alması
- Sunulan proje konusunun BUTEKOM hizmetleri ile uyumlu olması,
- Projesi süresinin en fazla 10 ay olması.
Yeşil Ürün Hibe Programı tarafından desteklenecek projeler kapsamında KOBİ’lere altyapı ve makine-ekipman kullanımına erişim imkanıyla birlikte teknik ve idari konularda hizmetler sunulacaktır. Projeleri destek kapsamına alınana KOBİ’ler BUTEXCOMP’un sahip olduğu altyapıya ve makine-ekipman kullanımına erişebilecek veya bu imkanları kullanarak ihtiyaçları olan ürünleri/prototipleri üretebilecektir.
Ayrıca tasarım geliştirme, CAD (Catia) ile katı model geliştirme, imalat teknik resimlerin çizilmesi, yapısal ve stres analizleri gerçekleştirme, teknik ve mesleki eğitim alma gibi teknik alanlarda KOBİ’lere hizmet sunulacaktır. Teknik konuların yanında proje yönetimi, AR-GE, tasarım ve inovasyon teşvik mekanizmaları hakkında bilgilendirme ve bu mekanizmalara erişim gibi konularda da hizmetler KOBİ’lere sunulabilecektir.
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)