C - Öncelikli Ar-Ge Kanser Tedavisine Yönelik İlaç Geliştirme Proje Çağrısı
C - Öncelikli Ar-Ge Kanser Tedavisine Yönelik İlaç Geliştirme Proje Çağrısı
C - Öncelikli Ar-Ge Kanser Tedavisine Yönelik İlaç Geliştirme Proje Çağrısı
Çağrı Amacı
Mevcut çağrı programı ile Türkiye’de kanserin tedavisine yönelik yeni ilaç geliştirilmesinin önünün açılması ve ilaç geliştirme çalışmalarının Ar-Ge aşamasından üretim aşamasına getirilerek ürüne dönüştürülmesi ve bu alanda ülkemizin ve bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması, birikimi ve kalite kültürünün oluşmasının desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Çağrı Kapsamı
Günümüzde kanser, halk sağlığı problemlerinin başında gelmekte olup bu hastalığa karşı geliştirilen tedavi seçenekleri arasında kemoterapi klinisyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Etkili bir kemoterapi ajanının geliştirilmesi; yüksek maliyet, uzun süre ve yetişmiş beyin gücü gerektirdiğinden bu tür ilaçlar gelişmiş ülkeler tarafından geliştirilerek tedarik sağlanmaktadır. Bu durum da ülkemizde mali sorunlara sebebiyet vermektedir. Dolayısıyla ülkemizin kanser ilaçlarında dışa bağımlılığını azaltmak ve ekonomik avantaj sağlamak öncelikli bir ihtiyaç doğurmaktadır.
Bu bağlamda, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen öncü ilaç adaylarının, Ar-Ge/Ür-Ge aşamalarından itibaren geliştirilip üretilmesi ve piyasaya sunulması ülkemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Söz konusu çağrı kapsamında; gerekli preklinik aşamaları sürmekte veya tamamlanmış̧, kimyasal, biyoteknolojik ve biyobenzer ürünlere yönelik araştırmaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar desteklenecektir.
Önerilen projelerin; Ürüne yönelik olması, Etkin ve güvenilir ürünlerin ruhsat aşamasına getirilmesi ve benzeri kapsamda sunulması beklenmektedir.
Proje destek üst limiti, PTİ ve bursiyer ücretleri dahil 5.500.0000 TL’dir.
Proje süresi 36 aydır
Ara rapor süresi 12 aydır.
Sonuç raporu, proje süresinin bitimini takiben 3 ay içinde yüklenmelidir.
Başvuru yapmak için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)