Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Cazibe Merkezleri Programı Yatırım Desteği

Cazibe Merkezleri Programı Yatırım Desteği

Cazibe Merkezleri Programı Yatırım Desteği


Amaç ve Kapsam

-Görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatın artırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına yönelik yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

-Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki illerde; özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayii yatırımları (US-97 Kodu: 15-37) ile çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekleri kapsar.


Kimler Başvurabilir ?

2018/11201 sayılı "Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar" kapsamında Cazibe Merkezleri Programı Değerlendirme Komitesi tarafından yapılacak değerlendirme sonucu aşağıdaki illerde organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilecek olan ve asgari 2 milyon TL yatırım tutarı şartını sağlayan İmalat sanayii (US-97 Kodu: 15-37) yatırımları ile asgari 200 kişilik istihdam sağlayan çağrı merkezleri ve ANSI/TIA-942 veya Uptime Institute TİER-3 veya üstü seviyede olan ve asgari 5.000 m2 beyaz alan ihtiva eden veri merkezi yatırımları yapacak özel sektör işletmeleri yararlanabilirler. Cazibe Merkezleri Programı Değerlendirme Komitesi tarafından yapılacak değerlendirme sonucu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmayan projeler, 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar çerçevesinde yatırım teşvik belgesi ile sağlanan teşviklerden yararlanabilir.

Destek Miktarı ve Oranı

Destek miktarı belirtilmemiştir. 

Destek Unsurları

Destek programının amacı, görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatın artırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına yönelik yatırımların desteklenmesi olup yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülen yatırımlara aşağıda belirtilen teşvikler sağlanacaktır.

• Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında 6. Bölge teşvikleri:

o KDV İstisnası

o Gümrük Vergisi Muafiyeti o Vergi İndirimi

o Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği

o Sigorta Primi Desteği

o Fâiz/Kâr Payı Desteği

o Yatırım Yeri Tahsisi

o Gelir Vergisi Stopaj Desteği

o Teşvik Belgeli yatırımlara sağlanan diğer teşvikler

Desteklenen İller
Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis,
Başvuru Yeri

Başvurular, Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) üzerinden yapılmaktadır.

Tıklayınız

Açıklamalar
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0