Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri
Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri
Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleri
Engellilerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyon kursları sayesinde meslek edinmiş olanlarının işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlanması amaçlanmaktadır.
Engellilerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyon kursları sayesinde meslek edinmiş olanlarının işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlayacak projeleri tüzel kişilikler sunabileceklerdir. Proje sunacak tüzel kişiliklerin (kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, başta engellilere yönelik çalışma yapanlar olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri, üniversiteler vb.) projenin uygulanacağı ilde kurulu olması (merkez veya şube olarak) şarttır. Engellilerin toplumsal entegrasyonu ve rehabilitasyonu yoluyla istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan projelerin, öncelikle o ilin işgücü piyasası araştırmaları, ilin işgücü piyasası ihtiyaçları ve yıllık işgücü eğitim planı ile uyumlu olması gerekir.
Her bir projede esas olarak sadece bir mesleğin yer alması ve bu meslekte başvuru sahibinin devam eden bir mesleki eğitim kursunun olmaması gerekir. Ayrıca Komisyon toplantısına yakın tarihler itibari ile sona erecek kursu olan yüklenicilerin başvuru yapması da mümkündür.
Başvuru yapan kurum ve kuruluşun birden fazla projesi olması veya devam eden projesi varken yeni bir proje başvurusunda bulunması durumunda; proje sahibi başvuru evrakları arasına aynı anda birden fazla projeyi yürütebilecek fiziksel altyapıya (kursların düzenlenmesi için eğitim mekânının asgari standartlara sahip olması, kursiyerlerin eğitim vedinlenme imkânlarının olması, eğitim için gerekli teknik altyapı, araç ve gereçlerin mevcut olması gibi) ve idari kapasiteye (yönetim, eğitici ve insan kaynakları kapasitesi) haiz olduğuna dair bilgi ve belgeleri eklemelidir. Bu belge MEB veya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden alınmalıdır.
Projeler kapsamında;
- Eğitici Ücreti Desteği: Eğiticinin unvanı dikkate alınarak ders saat başına 91,08-195,17 TL,
- İşaret Dili Tercümanı Ücreti Desteği: İşitme engelliler için işaret dili tercümanı öngörülmesi durumunda 1 işaret dili tercümanı için aylık asgari ücretin işverene maliyetinin %15 fazlası tutarında,
- Yardımcı Personel Ücreti Desteği: Projede öngörülmesi durumunda (kamu kurum ve kuruluşları hariç) 1 yardımcı personel için aylık asgari ücretin işverene maliyet tutarında,
- Ulaşım Gideri: Kamu Kurum ve Kuruluşları hariç kursiyerin kursa katıldığı her gün için büyükşehirlerde 25 TL, diğer şehirlerde ise 20 TL’ye kadar,
- Temrin Gideri: Projede öngörülmesi durumunda; kursiyer zaruri gideri toplamının en fazla %10’una kadar fatura karşılığında,
- İdari Gider: Projede öngörülmesi durumunda kursiyer zaruri gideri toplamının en fazla %12’sine kadar fatura karşılığında destek sağlanmaktadır.
- Kursiyer Cep Harçlığı: Kursun istihdam garantili olması durumunda günlük 175,42 TL, istihdam garantisiz olması durumunda ise günlük 131,57 TL kursiyer zaruri gideri, İŞKUR tarafından doğrudan kursa fiili olarak katılan kursiyerlere ödenmektedir. Ayrıca kurs süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.
- Eğitici Ücreti Desteği
İşaret Dili Tercümanı Ücreti Desteği - Yardımcı Personel Ücreti Desteği
- Ulaşım Gideri
- Temrin Gideri
İdari Gider - Kursiyer Cep Harçlığı
İşkur İl Müdürlüklerine başvurulması gerekmektedir.
Detaylı bilgi için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)