Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

ENHANCER İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı (2. Hibe Çağrısı)

ENHANCER İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı (2. Hibe Çağrısı)

ENHANCER İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı (2. Hibe Çağrısı)


Amaç ve Kapsam

ENHANCER İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı’nın ana amacı Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların sosyo-ekonomik uyum ve geçim fırsatlarını iyileştirmek adına Kovid-19 salgını sırasında kooperatiflerin / kooperatifler birliği (birliklerinin) direncini artırırken, Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin çalışan veya ortak olarak kooperatiflere / kooperatifler birliği (birliklerine) katılımını sürdürülebilir bir şekilde sağlamaktır.


Bu teklif çağrısının genel amacıAdana, Ankara, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerinde yer alan yerel paydaşların iş yaratma çabalarına hibe aracılığıyla destek olmaktır.


Bu teklif çağrısının özel amacı ise, hedeflenen illerdeki güçlü, gelecek vaat eden kooperatiflerin / kooperatifler birliği (birliklerinin) büyümesine katkıda bulunmak ve böylece Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için sürdürülebilir istihdam yaratmaktır.


Bu sebeple, ek istihdam yaratma (ya da kayıtlı istihdama geçiş) ve buna paralel olarak sürdürülebilir büyüme potansiyeline sahip proje tekliflerine hibe desteği sağlanacaktır.


Bu Hibe Programı Kapsamında Öncelikli Alanlar:

  1. (i)  Geçici Koruma Sağlanan Suriyeliler ile Ev Sahibi Topluluklar için sürdürülebilir istihdam yaratmak,

  2. (ii)  Sürdürülebilir istihdam aracılığıyla Geçici Koruma Sağlanan Suriyelileri Türk ekonomisine entegre etmek,

  3. (iii)  Kayıtlı ve insana yakışır iş imkânlarını artırmak,

  4. (iv)  İş ve işçi arasındaki beceri bağlantısını iyileştirmek,

  5. (v)  Kaynak verimliliğinin artırılması ve yeni ortakların veya çalışanların işe alınması yoluyla üretimi artırmak,

  6. (vi)  Yeni ortakların veya çalışanların işe alınması yoluyla iş süreçlerini dijitalleştirmek.

Kimler Başvurabilir ?

Hibe almaya hak kazanabilmek için ana başvuru sahibinin:

  1. a)  yasal olarak bir kooperatif veya kooperatifler birliği (birlikleri) olarak kayıtlı olması ve merkezlerinin hedeflenen illerde olmasıAdana, Ankara, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa; ve

  2. b)  aracı olarak hareket etmeyip projenin hazırlanmasından ve yönetiminden doğrudan sorumlu olması; ve

  3. c)  proje teklif çağrısının ilan edildiği tarihten itibaren en az 1 yıl önce kurulmuş olması gerekmektedir.

Destek Miktarı ve Oranı

Bu teklif çağrısı için ayrılan tahmini toplam tutar 2.592.000 Avrodur. Sözleşme makamı, hibe için ayrılan miktarın tümünü fonlamama hakkını saklı tutar.

Sözleşme makamı, kullanılmayan fonları ENHANCER Projesi kapsamında başka bir hibe programına aktarma hakkını saklı tutar.


Hibelerin Miktarı

Bu teklif çağrısı kapsamında talep edilen tüm hibeler aşağıda belirtilen asgari ve azami tutarlar arasında olmalıdır:

  • Asgari Tutar: 40.000 Avro

  • Azami Tutar: 200.000 Avro


    Bu teklif çağrısı kapsamında talep edilen tüm hibeler, projenin toplam uygun maliyetlerinin aşağıda belirtilen yüzdeleri arasında olmalıdır:

  • Asgari yüzde: Projenin toplam uygun maliyetlerinin %75

  • Azami yüzde: Projenin toplam uygun maliyetlerinin %95

Destek Unsurları

Sunulan proje teklifine konu maliyetlerin, yalnızca makina ekipman alımı odaklı olmaması, sürdürülebilir büyüme ile birlikte GKSS’ler ve Ev Sahibi Topluluklara istihdam sağlamak, veya istihdamı kayıt altına almayı amaçlaması gerekmektedir.

Faydalanıcının/Faydalanıcıların aşağıda belirtilen doğrudan maliyetleri uygun kabul edilir:

  1. a)  Sosyal sigorta primleri ve ücretlerle ilgili diğer giderler dâhil olmak üzere, proje kapsamında görevlendirilen personele ödenen gerçek brüt maaşlara karşılık gelen maliyet; (projenin yürütülebilmesi için elzem olduğu kanıtlanarak gerekçelendirilmediği sürece, maaşlar ve maliyetler Faydalanıcı(lar) tarafından normalde ödenen tutarları aşmayacaktır)Lütfen insan kaynakları toplam maliyetinin, toplam uygun doğrudan maliyetlerin % 50’sini aşamayacağını unutmayınız;

  2. b)  Özellikle Projenin amacına yönelik makine, ekipman ve malzeme satın alma maliyetleri (ikinci el satıalma uygun değildir). Lütfen ekipman, makine ve malzemelerin toplam maliyetinin (ofis malzemeleri hariç) toplam uygun doğrudan maliyetlerin % 60’ını aşamayacağını unutmayınız; Tarımsal üretime ve süt taşımaya yönelik olarak, üretimde kapasite artırımına yarayacak motorlu araçların toplam maliyetinin toplam uygun doğrudan maliyetlerin %20’sini aşamayacağını unutmayınız;

  3. c)  Genel Koşullar Madde 10'da atıfta bulunulan projenin amaçları doğrultusunda yararlanıcı(lar) tarafından yapılan sözleşmelerin gerektirdiği maliyetler;

  4. d)  Sarf malzemelerin maliyetleri;

  5. e)  Faydalanıcı tarafından projenin uygulanması amacıyla yapılan ihalelerin bedellerine ilişkin maliyetler;

  6. f)  Doğrudan sözleşmeye ilişkin yükümlülüklerden doğan (bilgilerin yayımlanması, projeye özel değerlendirme, harcama teyit maliyetleri, tercüme, kopyalama, sigorta, vb.) mali hizmet maliyetlerini de kapsayan hizmet maliyetleri (Sözleşmeye göre gerekli olan havale EFT gibi transfer maliyetleri);

Desteklenen İller
Adana, Ankara, Gaziantep, Hatay(Antakya), Şanlıurfa,
Başvuru Yeri

Başvurular (başvuru formu, diğer ekler ve destekleyici belgeler) https://in- tendhost.co.uk/icmpd/aspx/Tenders/Appraisal adresindeki ICMPD Elektronik Başvuru Platformu üzerinden teslim edilmelidir.

Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0