Gelecek için Dayanışma Fonu
Gelecek için Dayanışma Fonu
Gelecek için Dayanışma Fonu
Paribu, Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Programları Strateji Belgesi ile, yerel ve uluslararası alanlarda mücbir sebepler nedeniyle anlık ihtiyaçlara yönelik sağlanan desteklerin sürdürülebilir bir mekanizma içinde ve aynı zamanda değişime örnek olacak şekilde kurgulanmasını amaçlıyor. Bu alandaki çalışmaların Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma amaçlarından Yoksulluğa Son ve Nitelikli Eğitim amaçlarına yönelik gerçekleştirilmesini önceliklendiriyor. Bu amaçlar doğrultusunda, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de şiddetli bir şekilde etkileyen depremlerin ardından, depremden etkilenen gençlerin iyi olma haline katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek vermek amacıyla Vakfımız koordinasyonunda Gelecek için Dayanışma Fonu’nu hayata geçiriyor.
Bireylerin refahını ve gelişimini bütüncül bir perspektifle ele alan iyi olma hali; fon kapsamında eğitim, sağlık, maddi durum, ilişkiler, çevre koşulları, katılım gibi çeşitli alanlarda bireylerin yaşam kalitesini ve belirli göstergeler çerçevesinde yapabilirliklerini arttırmayı hedefleyen bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Bu doğrultuda, fona yapılan başvuruların odağında aşağıda yer alan yaklaşımlardan en az bir tanesinin yer alması beklenir.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde de şiddetli şekilde hissedilen depremlerden etkilenen gençlerin;
Psiko-sosyal olarak güçlenmesini,
Eğitim hakkına erişimini ve gençlerin eğitimlerine devam etmesini,
İstihdama erişimini ve katılımını,
Sağlık hizmetlerine erişimini,
Güvenli barınma hizmetlerine erişimini,
Sosyal hayata erişimini ve katılımını destekleyecek çalışmalara öncelik verilecek.
Bu liste sadece örnek olması amacıyla paylaşılmıştır. Alandaki ihtiyaçlar doğrultusunda farklı içerikteki projelerle de başvuru yapılabilir.
Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşlar*,
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de şiddetli şekilde etkileyen depremlerin ardından depremden etkilenen gençlerin iyi olma halinin desteklemek amacıyla faaliyet yürütecek kuruluşlar,
2022 gelirleri 4.000.000 TL’nin altında olan kuruluşlar,
İlgili alanda en az bir yılllık deneyime, kurumsal kapasiteye ve vizyona sahip olmak.
(*) Meslek odaları ve yardım kuruluşlarıyla sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları fondan yararlanamazlar. Başvuru sahibi kuruluşların diğer üniversite, şirket, kamu kurumları ve yerel yönetimler, tüzel kişiliğe sahip olmayan yapılar vb. ile işbirliği yapmaları mümkündür ve teşvik edilir. Vakıf üniversitelerinin uygulama ve araştırma merkezleri başvuru yaparken bu merkezlerin bütçesini iletmeleri beklenir.
Fon kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı 900.000 TL’dir. Değerlendirme Komitesi, kriterler çerçevesinde ve gerekli gördüğü takdirde yapılan başvuruları olumlu değerlendirmeme ya da dağıtılacak hibe miktarını artırma veya azaltma hakkını saklı tutar.
Gelecek için Dayanışma Fonu’na yapılacak başvurular için hibe üst sınırı 300.000 TL’dir.
Hibelerin sadece bu hibeyle ilgili harcamaların yapılacağı bir hesaba aktarılması gerekir. Tüm harcamaların fatura veya fiş karşılığı ve banka havalesi yoluyla yapılması gerekir. Desteklenen kuruluşların hibe kapsamında yaptıkları harcamaların faturalarını üç sene boyunca saklamaları gerekir. Gerekli görüldüğü takdirde, Sivil Toplum için Destek Vakfı tarafından mali denetleme istenebilir.
Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kamu kurumları ve özel sektör ile eş finansman mümkündür ve teşvik edilir; ancak zorunlu değildir.
İnsan kaynakları maliyetleri yasal vergileri ile beraber uygun harcama kalemi olarak kabul edilir.
Üçüncü taraflara hibe vermek, nakdi destekler ve/veya burs destekleri uygun bütçe kalemleri değildir.
Başvuru yapmak için Tıklayınız
Detaylı bilgi için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)