Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (SEA-EU JFS) 2023 Çağrısı

Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (SEA-EU JFS) 2023 Çağrısı

Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (SEA-EU JFS) 2023 Çağrısı


Amaç ve Kapsam

Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (SEA-EU JFS)’nın amacı, Avrupa ve Güneydoğu Asya arasında Bilim ve Teknoloji alanındaki bağlantıları, daha önceki çalışmaları da kullanarak geliştirmek; güçlü bir seviyeye getirmek; kurumlar arasında derin bağlantılar oluşturarak Bilim ve Teknoloji alanındaki işbirliklerine güçlü bir ivme kazandırmaktır. Yapılan çalışmaların, kalıcı ve yenilikçi ortak işbirliklerini güçlendirerek, Avrupa-Güneydoğu Asya işbirliklerini önemli ölçüde geliştireceği beklenmektedir. SEA-EU JFS kapsamında bölge ülkelerinin öncelikleri göz önünde bulundurularak belirlenen tematik alanlarda çağrılar açılmaktadır (https://www.sea-europe-jfs.eu/calls).

2+1 kuralı gereği, SEA EU JFS Çağrılarında en az biri Avrupa ve biri Güneydoğu Asya ülkelerinden olmak üzere en az üç farklı ülkenin katılımı ile bir konsorsiyum oluşturulabilmektedir.

Çağrı kapsamında başvurular aşağıdaki tematik alanlarda kabul edilecektir:
Döngüsel Ekonomi (Tarım ve Gıda Güvenliği dâhil, ana odağı su olan projeler hariç) 

Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı

Çağrı metnine https://www.sea-europe-jfs.eu/calls bağlantısı üzerinden ulaşılabilecektir.

Kimler Başvurabilir ?

Bu çağrı kapsamında;

  • -  Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,

  • -  Eğitim ve araştırma hastaneleri,

  • -  Kamu kurum ve kuruluşları,

  • -  Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)

    TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir.

    • Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmemektedir.

Destek Miktarı ve Oranı

• Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.

• Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;

 Proje başına 120.000 Avro’yu,

 Yürütücü kuruluş başına;

 Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 90.000 Avro’yu,

 Özel kuruluşlar için 120.000 Avro’yu

aşamaz. TÜBİTAK’tan talep edilen katkı, proje bütçesi ile destek oranının çarpılmasıyla elde edilir. Birden fazla yürütücü kuruluşun yer aldığı projelerde, TÜBİTAK’tan talep edilen katkı, her bir yürütücü kuruluşun proje bütçesi ile destek oranının çarpılması sonucu elde edilen tutarların toplamıdır.

• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir.

• Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.

Destek Unsurları

• Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için desteklenebilecek giderler TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen Programlara İlişkin Yönetmelik ve Araştırma Projelerinde Uygulanacak İdari ve Mali Esaslar kapsamında sunulmuştur. Bu kurum ve kuruluşlarda geçici işçi ücretlerine ilişkin hesaplama kurallarına buradan erişilebilmektedir.

• Özel kuruluşların yapacakları başvurularda özel kuruluşların proje kapsamında aşağıdaki harcama kalemleri desteklenebilecektir.

  •   Personel giderleri (Yardımcı personel giderleri dâhil) (TÜBİTAK 1509 - Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları ilgili hükümleri geçerlidir)2

  •   Yurt içi ve yurt dışı seyahat giderleri (Seyahatlere proje yürütücüsü, araştırmacılar ve yardımcı personeller katılabilirler)

  •   Danışmanlık ve hizmet alım giderleri

  •   Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri

  •   Malzeme ve sarf malzemesi alım giderleri

  •   Yeminli mali müşavir tarafından yapılan denetim ve tasdike ilişkin giderler (Hazine ve Maliye Bakanlığınca her yıl yayımlanan yeminli mali müşavir asgari ücret tarifesinde belirtilen TÜBİTAK tarafından yapılan Ar-Ge yardımları işlemlerinde geçerli ücret tarifesindeki yeminli mali müşavirlik ücretleri kapsamında desteklenir)

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak için Tıklayınız

Açıklamalar

Detaylı bilgi için Tıklayınız

Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0