İşlenmiş Su Ürünlerinin Desteklenmesi
İşlenmiş Su Ürünlerinin Desteklenmesi

Su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip olan ve ürünlerini Tarım ve
Orman Bakanlığı (Bakanlık)’nca onaylı işleme ve değerlendirme tesislerinde
dondurulmuş veya soğutulmuş olarak işleyip paketleyerek iç piyasada tüketilmek üzere
satan yetiştiricilerin, 1 yıl süreyle desteklenerek su ürünleri piyasasının düzenlenmesine
katkı sağlamaktır.

Su Ürünleri Bilgi Sistemine kayıtlı, su ürünleri yetiştiriciliği yapan ve ürünlerini Bakanlıkça
onaylı işleme ve değerlendirme tesisleri başvurabilir.

Destek miktarı belirtilmemiştir.

-İşlenmiş su ürünleri desteklemesi kapsamındaki türler; Türk somonu, alabalıklar, çipura, levrek, sazan, sarıağız (granyöz) ve tilapyadır.
-Bir işletmenin desteklemeden faydalanabileceği en fazla ürün miktarı 100.000 kg ile sınırlıdır.
-Ürünlerini, işleme ve değerlendirme tesislerinde, işlenmiş ürün haline getirip paketleyerek, iç piyasada tüketilmek üzere dondurulmuş veya soğutulmuş halde zincir marketlere satan yetiştiricilere, Kararda belirlenen birim fiyatı kadar destekleme yapılır.
-Yetiştiricilik işletmeleri tarafından üretici birliklerine, işleme ve değerlendirme tesislerine veya toptancılara fason üretim kapsamında işlenmiş ürün yaptırılarak bu işletmeler tarafından zincir marketlere satışı yapılan ürünler de destekleme kapsamındadır.
-Desteklemeye esas miktar, Bakanlık tarafından belirlenen fire oranları dikkate alınarak, işlenmiş ürünün satış belgesindeki kilogram cinsinden ağırlığına oranla hesaplanır.
-Ürüne ait satış belgesinde, asgari olarak ürünün işlenmiş, paketlenmiş, soğutulmuş veya dondurulmuş olduğuna ve ürünün çeşidine ilişkin bilgilere yer verilmesi zorunludur.


Tarım ve Orman Bakanlığı, Tıklayınız
Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükler

Kapasite Geliştirme Destek Programı
Küresel Rekabetçilik Destek Programı
2024 Yılı Teknik Destek Programı-4. Dönem
2024 Yılı Fizibilite Desteği
2024 Yılı Teknik Destek Programı