Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Kaz Yetiştiriciliği

Kaz Yetiştiriciliği

Kaz Yetiştiriciliği


Amaç ve Kapsam

*- AB standartlarında kaz üretimi yatırımlarının desteklenmesi amaçlanmaktadır.

*-En az 350, en fazla 3000 kaz kapasiteli üretim planlanmalıdır.

*- On üçüncü Başvuru Çağrı döneminde sadece makine-ekipman alımına ve işletmenin öz tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verilecektir. Projesinde yapım işi yer alan başvuru sahipleri söz konusu harcamaları kendileri karşılamak şartı ile başvuru sunabilirler.
Kimler Başvurabilir ?
Kamu tüzel kişilikleri hariç, ÇKS veya HKS’ye kayıtlı olan
*-Gerçek kişiler
*-Tüzel kişiler
*-Başvuru sahibi 65 yaşından büyük olmamalıdır.
*-Başvuru sahiplerinin Vergi ve SGK borçlarının olmaması gerekmektedir.
Destek Miktarı ve Oranı

*- Uygun Harcama Tutarı: En az 5.000 en fazla 125.000 Avro
*- Hibe Oranı:

*- Tüzel kişiler için % 60
*- Gerçek kişiler için % 60
*- Üretici Örgütleri için % 70
*- Ek olarak; Başvuru sahibinin 40 yaş olması durumunda % 5
*-Yatırımın dağlık alanda olması durumunda % 5

*- Nihai makine-ekipman toplam uygun harcama tutarı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından başvuru kapanış ayında açıklanan Yİ-ÜFE Makine-Ekipman Endeksinin, ilgili projede destek kararının alındığı tarihin içinde bulunduğu ayda açıklanan endekse oranlanması suretiyle bulunan katsayı üzerinden güncellenir.

Destek Unsurları

*- Makine-ekipman alımı: Uygun Harcamalar Listesi’nde detaylandırılan satın alımı yapılacak malzeme, makine, ekipman gibi alımlar ile uygun harcamalar listesinde belirtilen yazılımlar da dahil bilişim teknolojileri ve özel teknolojik ekipman gibi alımlar bu tedbir için uygun harcamalardır.

*- Hizmet alımları (Genel Harcamalar): Yatırım bütçesi içerisinde yer alan, makine-ekipman alımı ve yapım işleri uygun harcamalar toplamının en fazla %12’sine karşılık gelen mimarlık, mühendislik ve diğer danışmanlık ücretleri (Ödeme Talep Paketi hazırlama bedeli) ile lisans ve patent haklarının devralınmasına yönelik genel maliyetler ile yine söz konusu %12’lik tutara dâhil olmak üzere makine-ekipman alımı ve yapım işleri uygun harcamaları toplamının en fazla %4’üne karşılık gelen ve 6.000 Avro’yu aşmayan iş planı hazırlığı (teknik proje ve fizibilite hazırlığı dahil) ile ilgili alımlar bu alt tedbir için uygun harcamalardır.

*- Görünürlük: Görünürlük giderleri, AB finansmanı ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanının rolünü vurgulamak amacıyla yatırımın bütçesine dâhil edilmeli ve iş planında gösterilmelidir. Toplam uygun harcama tutarının en fazla %1 oranında görünürlük gideri ayrılabilir ve yalnızca bir pano alımı uygun harcama bütçesine dahil edilebilir.

Desteklenen İller
Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balikesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay(Antakya), Isparta, İçel(Mersin), Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Ardahan,
Başvuru Yeri

*- Online Başvuru Linki www.onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/

*- Başvurular, başvuru çağrı ilanında belirtilen tarihler arasında online sistem üzerinden yapılır.

*- Başvurular 04.09.2023 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır.

Açıklamalar
Detaylı bilgi için:
www.tkdk.gov.tr
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0