Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projeleri Destekleri

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projeleri Destekleri

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projeleri Destekleri


Amaç ve Kapsam

*- Şirketlerin ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazandırılması amacıyla tasarım ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, ürünlerinin yurt dışında tanıtımı, pazarlatması, tutundurulması ve markalaşmamsın desteklenmesine yönelik giderler ile ihracatımızın sürdürülebilir artışının sağlanması için gerekli diğer faaliyetlere ilişkin giderlerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

*- Küresel tedarik zinciri yetkinlik projesi: Şirketlerin yurt dışında yerleşik küresel firmalarla tedarikçi ilişkisi kurmasını sağlayacak mahiyetteki projeyi belirmektedir.

*- KTZ Yetkinlik Projelerinde, uzay, havacılık, elektrik, elektronik, makine, otomotiv, maden ve metaller ile kimya sektörlerinde faaliyet gösteren üretici firmalarımızın, küresel ölçekteki yabancı firmaların tedarik zincirlerinde yer alabilmelerini amaçlamaktadır.

Kimler Başvurabilir ?

Küresel firmaya tedarik edilecek ürün ara mal olmalıdır.

*-Satış Türkiye’den yurt dışına yapılmalıdır.

*-İlgili şartları sağlayan şirketler başvuru yapabilecektir.

*- Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Proje Desteğinden yararlanacak  şirketlerin, proje başvurusunun Bakanlığa iletildiği tarih itibarıyla en az 1 yıl önce ihracat  gerçekleştirmiş (ihraç kayıtlı satışları dahil) üretici şirketler olması gerekir.


Destek Miktarı ve Oranı

*- Küresel tedarik zinciri yetkinlik projesi kapsamında şirketlerin makine/ekipman/donanım/yazılım alımı; eğitim, danışmanlık ile sertifikasyon, test/analiz, ürün doğrulama giderleri 2 yıl süresince %50 oranında ve şirket başına 27.149.000 TL’ye kadar desteklenir.


*- Küresel tedarik zincirine yönelik olarak yurt dışı ana sanayiye orijinal parça üreten ve/veya tedarik eden şirketlerin Türkiye’de üretilen ürünlerinin pazarlandığı yurt dışı depo kira gideri ile depolama hizmetlerine ilişkin giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla 7.239.000 TL’ye kadar desteklenir.


*- Şirketler küresel tedarik zincirine yönelik depo kira ile depolama hizmetlerine yönelik gider desteğinden her bir ülke için en fazla 4 yıl ve 25 birim için yararlanabilir.


*- Belirtilen destek oranları Bakanlıkça belirlenen hedef ülkelere yönelik giderler için 20 puana kadar artırılabilir.

*- Belirtilen destek oranları, desteklenen giderlerin hedef ülkelere yönelik Bakanlıkça belirlenen hedef sektörlerde olması durumunda birinci fıkrada belirtilen puana beş puan ilave edilerek uygulanabilir.

*- Ödenecek destek miktarı, her hâlükârda desteğe konu giderlerin %75’ini aşamaz.

*- Destek üst limitleri her takvim yılı başında (TÜFE + YÎ-ÜFE)/2 oranında güncellenir.

 



Destek Unsurları

*-Makine – ekipman alım giderleri

*-Yeni yazılımlar alım giderleri

*-Danışmanlık giderleri

*-Sertifikasyon, Test, Analiz, Ürün Doğrulama Faaliyetlerine ilişkin belge giderleri

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

*- Tedarikçi, EK-1’de (KTZ Proje Başvurusu ve Destek Ödemesi İçin İbraz Edilmesi Gereken Belgeler) belirtilen belgelerle birlikte DYS üzerinden proje başvurusunu Bakanlığa (İhracat Genel Müdürlüğü) yapar.



Açıklamalar

Detaylı bilgi için:

www.ticaret.gov.tr

Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0