Kurumsal Destek Fonu
Kurumsal Destek Fonu
Kurumsal Destek Fonu
Kurumsal Destek Fonu, dezavantajlı kesimlerin toplumsal katılımını geliştirmek ve/veya sosyal refahını artırmak için çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal gelişimlerini desteklemek amacıyla 2016 yılında kuruldu. Fon, STK’ların dönüşen ihtiyaçlarını karşılamak ve değişen koşullara adapte olmak için gerekli yetkinlikleri kazanarak, bunu iş yapma biçimlerine yansıtmalarına ve böylece kurumsal olarak güçlenmelerine destek olmak amacıyla tasarlandı ve uygulanıyor.
Bu amaç doğrultusunda, Kurumsal Destek Fonu’nun 2023 dönemini, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de şiddetli bir şekilde etkileyen depremlerin ardından, bölgede yaşanan tahribatın giderilmesi ve depremden etkilenenlerin iyi olma halinin desteklenmesi için sahada aktif olarak faaliyet gösteren, bölgeye destek olan ve/veya deprem bölgesinde yer alan STK’ların kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla Bcause Foundation, Dalyan Foundation, Fondation de France, Karl Kahane Foundation, Kreuzberger Initiative gegen Antisemitismus (KIgA), Turkey Mozaik Foundation, WNS (Holdings) Limited işbirliğiyle ve mali desteğiyle hayata geçiriyoruz.
Hibe desteğinin yanı sıra fon kapsamında STK’lar, seçtikleri kurumsal gelişim alanlarında kapasitelerini güçlendirmeye ve Vakfımız tarafından ilk kez 2019 yılında geliştirilen Kurumsal Gelişim Bileşeni ile başta mentorlarla birlikte çalışma olmak üzere kurumsal gelişimlerini desteklemeye yönelik farklı imkanlardan faydalanacak.
- Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler, sendikalar, vakıf üniversitesi uygulama ve araştırma merkezleri, federasyonlar/konfederasyonlar*
- Deprem bölgesinde yaşanan tahribatın giderilmesi ve depremden etkilenenlerin iyi olma halinin desteklenmesi amacıyla sahada aktif olarak faaliyet gösteren, bölgeye destek olan ve/veya deprem bölgesinde yer alan kuruluşlar,
- 2023’ten önce kurulmuş olan kuruluşlar için 2022 yılı gelirleri 4.000.000 TL’den az olan (2023 yılında kurulan kuruluşlar için bir bütçe kısıtı bulunmamaktadır.),
- Kurumsal kapasite gelişimiyle ilgili bir vizyona ve ihtiyaca sahip olan kuruluşlar.
(*) Meslek odaları, barolar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, şirketler, üniversiteler, kent konseyleri, kamu kurumları ve yerel yönetimler fondan doğrudan yararlanamazlar. Ancak başvuru sahibi kuruluşların bu yapılarla işbirliği yapmaları mümkündür ve bu tür işbirlikleri teşvik edilir. Her kuruluştan yalnızca bir başvuru kabul edilecektir. Ancak, bir kuruluş birden fazla başvurunun ortağı olabilir. Tüzel kişiliğe sahip olmayan yapılar yukarıdaki şartlara uyan bir STK’nın ev sahipliğinde fona kendi gelişimleri için başvurabilirler.
Fon kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en fazla 7.000.000 TL’dir. Değerlendirme Komitesi, kriterler çerçevesinde ve gerekli gördüğü takdirde yapılan başvuruları olumlu değerlendirmeme ya da dağıtılacak hibe miktarını artırma veya azaltma hakkını saklı tutar.
Kurumsal Destek Fonu’na yapılacak başvurular için hibe üst sınırı 1.000.000 TL’dir.
Hibenin uygulama süresi 10 aydır. Başvurular 10 aydan az veya çok olamaz.
Kurumsal Destek Fonu hibe ile birlikte kurumsal gelişim sürecini de içerir. Hibe almaya hak kazanan kuruluşlar aşağıdaki kurumsal gelişim başlıklarında -kuruluşun öncelikli ihtiyaçları temelinde- desteklenir:
- Ağ ve Ortaklık Kurma
- Finansal Sürdürülebilirlik
- Gönüllülerle İşbirliği
- İletişim
- Organizasyon Yönetimi
- Ölçme ve Değerlendirme
- Proje Yönetimi
- Savunuculuk ve Lobi Faaliyetleri
- Kuruluşların, kurumsal gelişim süreci adımlarına katılım sağlamaları beklenir:
- Hibe Açılış Toplantısı
- Tanışma Toplantıları
- İhtiyaç Belirleme Toplantıları
- Mentor Desteği
- Uzman Destekleri
- Atölyeler
- Kurum Buluşmaları
- Düzenli Toplantılar
- İzleme ve Değerlendirme Süreci
Kurumsal Destek Fonu kapsamında hibe almaya hak kazanan kuruluşlar, ihtiyaç belirleme toplantılarını tamamladıktan sonra hibelerini kullanmaya başlayabilir.
Başvuru formu için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)