Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Müze Kumbaram Araştırma Fonu

Müze Kumbaram Araştırma Fonu

Müze Kumbaram Araştırma Fonu


Amaç ve Kapsam

Hibe, kumbara tarihinden insan-kumbara ilişkisine, kumbara tasarımlarından kumbara temalı reklam afişlerine, biriktirme ve tasarruf kültüründen sokaklarda yer alan giysi kumbaralarına kadar geniş bir konu içeriğini kapsayacak şekilde disiplinler arası bir yaklaşımla verilecektir. Bu bağlamda; arkeoloji, sanat tarihi, tarih, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, ekonomi, müzecilik, eğitim bilimleri, iletişim çalışmaları, siyaset bilim, hukuk, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, reklamcılık, mimarlık, kent planlaması, gastronomi, güzel sanatlar, bilişim bilimleri gibi farklı disiplinlerden YÖK şartlarına uygun olarak hazırlanacak yüksek lisans ve doktora tezlerinin başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. 

Kimler Başvurabilir ?

YÖK kapsamında yüksek lisans veya doktora tezi için kumbara konusunda araştırma yapan öğrencilere verilecek fon, disiplinlerarası bir yaklaşımla farklı bölümlerde eğitim gören tüm öğrencilerinin başvurularına açık.

Destek Miktarı ve Oranı

Fon kapsamında hibe almayı hak eden adaya aylık 1.300,02 TL olmak üzere 15 ay boyunca toplam 19.500,30 TL verilecektir.
Hibe almaya hak kazanan kişiye ait tez ile bağlantılı bir ya da birden fazla İngilizce makalenin SCI, SSCI ve AHCI gibi uluslararası indekslerde taranan bir dergide yayımlanması halinde bir defaya mahsus olarak 1.500,00 Euro ek hibe verilecektir.

Destek Unsurları

Hibeye hak kazanıp kazanmadığına bakılmaksızın başvuran adayların tümü tezlerinin araştırma süreçleri içerisinde Müze Kumbaramdan, BirKültür Girişim Platformu arşivi ile koleksiyonundan ve müzecilik alanında yeni kurulmakta olan İhtisas Kütüphanesinden diledikleri gibi faydalanabilecektir.

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak için Tıklayınız

Desteğe Uygun Danışman Bulunmamaktadır



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
12 Haziran 2023