NLTR Kuluçka Programı
NLTR Kuluçka Programı
NLTR Kuluçka Programı
NLTR Kuluçka Programı, Türkiye’nin her yerinden serbest çalışan ya da kariyerinin başındaki gazetecilerin yeteneklerini ve becerilerini artırarak haber endüstrisinin gelecekteki liderleri olmalarını amaçlıyor. NLTR Kuluçka Programı için uluslararası standartta medya becerilerinden yarar sağlayacak ve kendi haber projesini hayata geçirmek için yardıma ihtiyaç duyan istekli ve kararlı katılımcılar arıyoruz.
NLTR Kuluçka Programı’nın hedefi, katılımcılarına multimedya platformlar için sürdürülebilir, etik, profesyonel ve kamu yararına habercilik yapma becerisi ve kaynaklarını sağlamak.
Geliştirdiğimiz program yalnızca gazetecilik becerileri, trendleri ve gazetecilik etiğini değil; gazeteciliğin değişen günümüz koşullarında işlevsel olabilecek iş modelleri ile girişimcilik konularını da içeriyor ve katılımcılarının ileride de sürdürülebilir habercilik pratiklerini benimsemelerini amaçlıyor. Program dahilinde herkesin katılımının zorunlu olduğu dersler 1-15 Nisan arasındaki zaman diliminde bir hafta süreyle yüz yüze gerçekleştirilecek. Bu derslerin ardından 4 hafta içerisinde tamamlanacak çevrimiçi derslerle birlikte eğitim süreci 6 hafta boyunca sürecek. Eğitim sürecini bireysel mentorluk oturumları takip edecek.
- Serbest çalışanlar, mezunlar ve kariyerinin başındaki gazeteciler veya gazetecilikle iş ya da ticaret kolu olarak ilgilenenler
- Habercilik üzerine deneyimi olanlar (üniversitede gazetecilik ve/veya yeni medya eğitimi almış olmak zorunlu değil)
- Harika bir haber projesi ya da bir haber ürünü fikri olanlar
- Hâlihazırda bir projesi olup, projesini büyütmek isteyenler
- İngilizce bilmek bir artı, fakat zorunlu değil
- Nisan ayının başından başlayarak 6 hafta boyunca derslere ve takip eden mentorluk oturumlarına katılma gerekliliğini yerine getirebilecek kişiler
Kuluçka Programı’nın her bir katılımcısı sunmuş olduğu proje fikri hakkında uzman olan kişilerle çalışarak projesinin gerekliliklerini yerine getirebilmesi için destek alacak. Programa kabul edilen projelere, başarıya ulaşmalarını desteklemek ve üretim süreçlerinde harcanan temel masraflar konusunda yardımcı olmak için 900 Sterlin’e karşılık gelecek miktarda Türk lirası tutarında ödenekler verilecek.
Programın Dört Bileşeni:
- Eğitim Programı
- Mentorluk Programı
- Mini Ödenekler
- Projenin Gerçekleştirilmesi
Detaylı Bilgi İçin:
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)