Örgütsel Koçluk Programı
Örgütsel Koçluk Programı
Örgütsel Koçluk Programı
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV), Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) iş birliğinde, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından yürütülen “Sivil Toplum Kapasite Güçlendirme Merkezi Projesi” “Mademki değişim istiyoruz, daha güçlü olmalıyız” diyerek yola çıkan ve kapasitelerini güçlendirmek, değişmeye ve değişimi yönetmeye hazır olmak isteyen STÖ’lerin bu amaç doğrultusundaki çalışmalarını farklı eksenlerde desteklemektedir.
Örgütsel koçluk programı kapsamında destek verilecek konu başlıkları şunlardır:
1) Katılım ve örgütlenme çalışmaları:
Yerel ve ulusal düzeyde ağ kurma
Politika izleme ve/veya gölge rapor hazırlama
2) Örgütsel gelişim çalışmaları
Stratejik plan geliştirme (örgüt şubelerinin başvurusuna açık değildir)
Örgüt çalışmalarını izleme-değerlendirme
Gönüllülerle iş birliği programı geliştirme
İletişim stratejisi ve planı geliştirme
Örgütsel finans yönetimi (sadece tüzel kişiliği olan örgütlerin başvurusuna açıktır)
Kaynak geliştirme stratejisi hazırlama ve kaynak yönetimi
3) Hak temelli yaklaşım yerleştirme çalışmaları: Örgütsel ihtiyaç doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, engelli hakları ve erişebilirlik, çevresel/ekolojik haklar temelli yaklaşımların örgüt çalışmalarına yerleştirilmesi
4) Örgütsel özbakım: İnsani yardım, afetlerde acil müdahale vb alanlarda faaliyet gösteren veya dezavantajlı gruplarla çalışan STÖ yetkilileri zorlu ortamlarda travmatik yaşantılara ve güç yaşam koşullarına sahip kişilerle etkileşim içinde yer almaktan ve onlara destek olmaktan dolayı stres,tükenmişlik ve ikincil travma gibi zorluklar yaşayabilirler. Özbakım koçluk desteği bu alanda faaliyet gösteren STÖ’lerin temsilcilerinin birlikte katılımı ile bu tip zorluklarla başa çıkabilmelerine destek olacak yollarla ilgili bilgi paylaşımını ve atılabilecek örgütsel adımları kapsar.
● Yerel düzeyde ihtiyaç ve/veya problemlere yönelik hak temelli yaklaşım ile faaliyetler yürüten dernek, vakıf, kar amacı gütmeyen kooperatif, girişim, inisiyatif, ağlar ve platformlar ile kent konseyleri ve altlarında yer alan meclisler,
● Örgütsel koçluk programı çerçevesinde yürütülecek olan çalışmaların tümüne yönetim/yürütme organından en az iki kişi ile en az iki aktif üye/çalışan/gönüllünün tam katılımını yönetim kurulu/yürütme kurulu kararı ile taahhüd eden örgütler.
● “Örgütsel özbakım” desteği için yönetim kurulu/yürütme kurulu kararı alma gerekli değildir. Bu başlığa yapılacak başvurularda alınacak desteğin örgütsel düzeyde sağlayacağı yararın açıklanması beklenmektedir.
Örgüt şubeleri örgütsel koçluk programı kapsamında “Stratejik plan geliştirme” haricindeki tüm konulardan destek almak için başvuru yapabilirler. “Örgütsel finans yönetimi” başlığı sadece tüzel kişiliği olan örgütlerin başvurusuna açıktır. “Örgütsel özbakım” ise sadece deprem bölgesinde yer alan veya deprem bölgesinde aktif çalışmış/çalışan STÖ’lerin başvurularına açıktır.
Örgütsel koçluk programından faydalanacak STÖ’ler aşağıda belirtilen konu başlıkları çerçevesinde kendi belirledikleri bir ihtiyacı, Bilgi Merkezi tarafından sağlanacak bir uzman ile değerlendirerek, alacakları desteğin içeriğini, biçimini ve takvimini oluşturacaklardır. Ardından STÖ’ler, birlikteplanlama yaptıkları uzmandan toplam beş uzman gününü aşmayacak şekilde yüz yüze ve/veya çevrimiçi olarak destek alabileceklerdir.
Başvuru formu için Tıklayınız
Başvuru rehberi için Tıklayınız
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (KONSANTRE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (JEOTERMAL)
Yenilenebilir Enerji Tesisleri (BİYOKÜTLE)