Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Uluslararası Araştırmacı Projeleri - Uluslararası Bilim İnsanları Destek Projesi

Uluslararası Araştırmacı Projeleri - Uluslararası Bilim İnsanları Destek Projesi

Uluslararası Araştırmacı Projeleri - Uluslararası Bilim İnsanları Destek Projesi


Amaç ve Kapsam

YÖK’ten uluslararasılaşma için yeni destekler: Uluslararası Araştırmacı Projeleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) doktora öğrencileri ve araştırmacıların uluslararası standartlarda araştırma yapmalarına imkân sağlamak amacıyla başlattığı projelere yenisini ekledi. Uluslararası Bilim İnsanları Destek Projesi ile dünyanın seçkin üniversitelerinden araştırmacıları Osmanlı Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türkoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türk Kültürü alanlarında çalışmalar yapmak üzereTürkiye’ye davet edilecek.

Kimler Başvurabilir ?

Uluslararası Bilim İnsanları Destek Projesi’ne göre yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Osmanlı Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türkoloji, Türk Dili ve Edebiyatı veya Türk Kültürü alanlarında doktora eğitiminin tez aşamasında olan 5 yabancı uyruklu öğrenci ile yine aynı alanlarda doktorasını son 2 yıl içinde tamamlamış olan 10 yabancı uyruklu araştırmacıya Türkiye’deki üniversitelerde araştırma yapma imkânı tanınacak.

Projeyle University Ranking by Academic Performance (URAP), Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve World University Rankings (QS) tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında son 3 yıl içerisinde ilk 700’e giren üniversitelerde doktora eğitiminin tez aşamasında olan yabancı uyruklu öğrenci veya doktora sonrası araştırmacının Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

Bu şartları taşıyan adayların projeye başvurabilmeleri için YÖK’ün belirlediği Ankara, Boğaziçi, Ege, Hacettepe, İstanbul, Marmara ve Orta Doğu Teknik Üniversitelerinden bir veya iki yarıyıl için çalışma yapmak üzere kabul almış olması gerekiyor.

Destek Miktarı ve Oranı

Projeden yararlanacak yabancı araştırmacılara aylık 20 bin TL destek verilecek.

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak isteyen araştırmacıların, https://yoksis.yok.gov.tr/ adresinden giriş yaptıktan sonra Genel İşlemler - YÖK Bursları ve Destekleri menüsünden başvuru yapması gerekmektedir. 

Açıklamalar
Desteğe Uygun Danışman Bulunmamaktadır



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
12 Mayıs 2023