Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Üreten Şehirler Tematik Teknik Destek Programı - Karbon Ayak İzi Danışmanlık Programı

Üreten Şehirler Tematik Teknik Destek Programı - Karbon Ayak İzi Danışmanlık Programı

Üreten Şehirler Tematik Teknik Destek Programı - Karbon Ayak İzi Danışmanlık Programı


Amaç ve Kapsam

Programın Amacı

Balıkesir ilinde belirlenen sektörlerde yer alan ve ihracat yapan işletmelerin üretim süreçlerinde enerji ve su gibi sınırlı kaynakların ve hammaddenin daha verimli kullanılması, üretim ve tüketim sonrası daha az atık üretilmesi ve üretilen atığın yeniden kullanımı gibi konularda teknik destek sağlanmasıdır.


Programın Önceliği

Balıkesir ilinde gıda ve makine-ekipman imalatı sektörlerinde yer alan ve ihracat yapan işletmelerin detaylı temiz üretim etüdü, belirlenen ürün vesüreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi, emisyon azaltım stratejilerini içeren rapor hazırlanması ve emisyon azaltım yatırımlarına yönelik rapor hazırlanması programın önceliğidir.


Tematik Teknik Destek İçeriği

İşletmelerin üretim süreçlerinde enerji ve su gibi sınırlı kaynakların ve hammaddenin daha verimli kullanılması, üretim ve tüketim sonrası daha az atık üretilmesi ve üretilen atığın yeniden kullanımıAvrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında karşılaşacağı karbon vergilerinden olumsuz etkilenmeden ihracatlarına devam edebilmelerinin sağlanması amacıyla detaylı temiz üretim etüdü, belirlenen ürün ve süreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi, emisyon azaltım stratejilerini içeren rapor hazırlanması ve emisyon azaltım yatırımlarına yönelik rapor hazırlanması tematik teknik destek içeriğini oluşturmaktadır.

Yürütülecek Çalışmalar:

  •   Detaylı temiz üretim etüdü

  •   Belirlenen ürün ve süreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi

  •   Emisyon azaltma stratejilerini içeren rapor hazırlanması

  •   Emisyon azaltım yatırımlarına yönelik rapor hazırlanması

  •   Süreç iyileştirme faaliyetlerinin yürütülmesi


Kimler Başvurabilir ?

Balıkesir ilinde gıda ve makine-ekipman imalatı (yenilenebilir enerji, metalürji ve malzeme teknolojileri ile savunma sanayine yönelik üretim yapan) sektörlerinde yer alan ve ihracat yapan işletmeler

Destek Miktarı ve Oranı

Bu program kapsamında desteklenecek projeler için Ajans tarafından tahsis edilen toplam kaynak tutarı 4.000.000TL’dir. Ajans, teknik destek tutarının %80’inin karşılayacak olup %20’lik bedel olan 1.000.000 TL Yararlanıcılar tarafından karşılanacaktırGüney Marmara Kalkınma Ajansı, bu program için ayırdığı kaynakları kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar.

Destek Unsurları

Destekten Karşılanabilecek Maliyetler: Tematik Teknik Destek Programı kapsamında başvuru sahibine herhangi bir mali destek sağlanmayacaktır. Tematik teknik destek hizmet alımı yoluyla sağlanacak olup, sadece uzman giderleri (yol ve konaklama dahil) hizmet alımı çerçevesinde Ajans tarafından ilgili firmadan satın alınarak karşılanacaktır.

Desteklenen İller
Balikesir,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak için Tıklayınız

Açıklamalar
Desteğe Uygun Danışman Bulunmamaktadır



Destek Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
30 Kasım -1

Son Başvuru Tarihi:
29 Aralık 2023