Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

ERASMUS+ KA220-ADU - Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları

ERASMUS+ KA220-ADU - Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları

ERASMUS+ KA220-ADU - Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları


Amaç ve Kapsam

Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları ile yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren kurum/kuruluşların uluslararası işbirliği kapasitelerinin artırılması, ortaklık faaliyetleri aracılığıyla deneyimlerin paylaşılması, yenilikçi yaklaşım ve uygulamaların karşılıklı transfer edilmesi ve Avrupa düzeyinde eğitim ve öğrenme kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. Proje çıktı ve sonuçlarının kaliteyi artırıcı, transfer edilebilir ve mümkünse disiplinler arası boyutta olması ve yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde paylaşılması beklenir. Erasmus+, yetişkin eğitimi alanında temel aktörlerin yeni teknolojileri daha iyi kullanmalarına, yenilikçi öğretim, eğitim ve öğrenim yöntemleri geliştirmelerine, yaygın öğrenmeyi teşvik etmelerine ve ortak araçlar ve faaliyetler geliştirmelerine imkân tanıyan, işbirliğini ve uygulamaların değişimini teşvik eden projelere verilen desteği artıracaktır.

Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları projeleri, en az bir yatay ve/veya en az bir yetişkin eğitimi alanına özel önceliğe yönelik olmalıdır. Söz konusu önceliklere Program Rehberinden ulaşılabilir.

Kimler Başvurabilir ?
Program Ülkesinde yerleşik olmak şartıyla eğitim, öğretim, gençlik, spor ve diğer sosyo-ekonomik sektörlerden tüzel kişiliği haiz kamu ya da özel tüm kurum/kuruluşlar başvuru yapabilir. Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları projelerinde yer alan kurum/kuruluşların yetişkin eğitimi alanında ortak bir ihtiyaç çerçevesinde bir araya gelmeleri ve yetişkin eğitimini geliştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirmeleri beklenir. İşbirliği Ortaklıkları proje başvurusunda 3 farklı Program Ülkesinden en az 3 ortak olmalıdır. Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine ve projenin hedeflerine ulaşmasına katkısı vazgeçilemez olması halinde Ortak Ülkelerden kurum/kuruluşlar ortaklığa dahil edilebilir. Ortak Ülke katılımının gerekçesi başvuru formunda açıkça ve yeterli şekilde izah edilmelidir. Belarus, uygun Ortak Ülke katılımcısı olarak kabul edilmemektedir.
Destek Miktarı ve Oranı

Başvuruda belirtilen faaliyetlere ve iş paketlerine göre çeşitli hibe fırsatları sunulmaktadır.

Toplam proje hibesi 12 ila 36 aylık projeler için 120.000 Avro, 250.000 Avro veya 400.000 Avro olacak şekilde üç farklı götürü usulü (lump sums) hibe modelinden oluşmaktadır.

Başvuru sahipleri, başvuru formunda belirttikleri faaliyetlere, tasarladıkları iş paketlerine ve ulaşmak istedikleri hedeflere göre bu üç hibe modelinden birini seçer.

Projenin yapısı; hedefler, hedefler doğrultusunda planlanan faaliyetler ve elde edilebilir çıktılar, beklenen sonuçlardan oluşur. 

Başvuru sahipleri proje faaliyetlerini "İş Paketleri" şeklinde planlamalıdır. Bir iş paketi, belirli bir hedefin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak faaliyetler bütünü olarak tanımlanır. Planlanan her iş paketi için, iş paketinin ilişkili olduğu hedef ve elde edilebilir çıktılar detaylı şekilde açıklanmalıdır.

Bir projede en fazla beş iş paketi yer alabilir. Bu iş paketlerinden biri proje yönetimini kapsar. Proje yönetimi iş paketi projenin uygulanması için gereken izleme, koordinasyon, iletişim, değerlendirme ve risk yönetimi gibi faaliyetleri kapsar. Proje yönetimine ayrılan hibe tutarı, toplam bütçenin en fazla %20'si kadar olabilir.

Destek Unsurları

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak için Tıklayınız

Açıklamalar

Detaylı bilgi için Tıklayınız