Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

ERASMUS+ KA220-HED - Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları

ERASMUS+ KA220-HED - Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları

ERASMUS+ KA220-HED - Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği Ortaklıkları


Amaç ve Kapsam

Yükseköğretim alanındaki işbirliği ortaklıkları, yükseköğretim alanında faaliyet gösteren bir kurum/kuruluşta çalışan personele, yükseköğretim alanında yenilikler üretmek ve uygulamak amacıyla Program Üyesi ülkelerde eğitim faaliyetlerine katılma ve ortak çalışmalar yapma imkânı tanır.

Kimler Başvurabilir ?

Program Ülkesinde yerleşik olmak şartıyla eğitim, öğretim, gençlik, spor ve diğer sosyo-ekonomik sektörlerden tüzel kişiliği haiz kamu ya da özel tüm kurum/kuruluşlar başvuru yapabilir.

- Yükseköğretim kurumu*

- Okul/enstitü/eğitim merkezi (mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi dâhil, okul öncesinden üst orta eğitime kadar her seviyede)

- STK’lar

- KOBİ’ler

- Yerel, bölgesel veya ulusal seviyede bir kamu kurumu

- Ticaret odaları, sanayi, esnaf dernekleri/mesleki dernekler ve sendikalar da dâhil olmak üzere, bir sosyal ortak veya çalışma hayatının diğer bir temsilcisi

- Araştırma enstitüsü

- Vakıf

- Şirketlerarası bir eğitim merkezi

- Müşterek (işbirliğine dayalı) eğitim sunan şirketler

- Kültürel bir kurum/kuruluş, kütüphane, müze

- Kariyer rehberliği, mesleki danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri sunan bir kurum/kuruluş

- Yaygın ve sargın eğitim aracılığıyla kazanılmış bilgi, beceri ve yeterlikleri onaylayan bir kurum/kuruluş

 

*Program Ülkelerinde yerleşik yükseköğretim kurumlarının "Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi (ECHE-Erasmus Charter for Higher Education)" sahibi olmaları gerekmektedir.

Destek Miktarı ve Oranı

2024 yılından itibaren götürü usulünde (lump sum) hibelendirme modeline geçilmiştir. Projenin toplam hibe miktarına tekabül edecek 3 bütçe seçeneği (120.000, 250.000, 400.000 Avro) bulunmaktadır. Başvuru sahipleri, gerçekleştirmek istedikleri faaliyetlere ve elde etmek istedikleri sonuçlara göre önceden tanımlanmış 3 toplu tutar arasından seçim yapacaklardır. Talep edilecek toplu tutarın seçimi, başvuru sahibinin projenin toplam maliyetine ilişkin kendi tahminine dayanmalıdır. Bu tahminden yola çıkarak başvuru sahipleri, ihtiyaçlarına en uygun olan ve fonların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak toplu tutarı seçmelidir.

 

Başvuru sahipleri proje faaliyetlerini “iş paketleri” halinde bölmelidir. Bir iş paketi, belirli ortak hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunan bir dizi faaliyet olarak tanımlanır. “Proje Yönetimi” ile “Uygulama” iş paketleri arasında net bir ayrım yapılmalıdır. Başvuru sahiplerinin, proje yönetimi de dâhil olmak üzere projelerini en fazla 5 iş paketine bölmeleri önerilmektedir.

Destek Unsurları

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

Başvuru yapmak için Tıklayınız

Açıklamalar

Detaylı bilgi için Tıklayınız