Danışman ve Hibe Analiz Programı

Danışmanlık ve Hibe Analiz Programı

Menu

Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği

Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği

Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği


Amaç ve Kapsam

*- Şirketlerin ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazandırılması amacıyla tasarım ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, ürünlerinin yurt dışında tanıtımı, pazarlatması, tutundurulması ve markalaşmamsın desteklenmesine yönelik giderler ile ihracatımızın sürdürülebilir artışının sağlanması için gerekli diğer faaliyetlere ilişkin giderlerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

*- Yurt dışı pazar araştırması faaliyeti: Yeni ihraç pazarları yaratılması ve geleneksel  pazarlarda pazar payımızın artırılması için Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette  bulunan şirketlerin yurt dışı pazarlar hakkında bilgi sağlaması ve potansiyel alıcılarla  iş görüşmeleri yapmaları amacıyla yurt dışında gerçekleştirdikleri araştırma  seyahatini ifade etmektedir.



Kimler Başvurabilir ?

*- Aşağıda belirtilen şirketler;

a) 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 124 üncü maddesinde belirtilen şirketler

b) 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ile 1/6/2000 tarihli ve 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde ticari ve/veya sınai faaliyette bulunan kooperatif ve birlikler

Destek Miktarı ve Oranı

*- Şirketler tarafından gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması faaliyetine ilişkin ulaşım ve konaklama giderleri %50 oranında ve faaliyet başına en fazla 180.000 TL’ye kadar desteklenir.

*- Şirketler yurt dışı pazar araştırması faaliyeti desteğinden bir takvim yılında azami 5 defa olmak üzere en fazla 20 defa yararlanabilirler.

*- Belirtilen destek oranları Bakanlıkça belirlenen hedef ülkelere yönelik giderler için 20 puana kadar artırılabilir.

*- Belirtilen destek oranları, desteklenen giderlerin hedef ülkelere yönelik Bakanlıkça belirlenen hedef sektörlerde olması durumunda birinci fıkrada belirtilen puana beş puan ilave edilerek uygulanabilir.

*- Ödenecek destek miktarı, her hâlükârda desteğe konu giderlerin %75’ini aşamaz.

*- Destek üst limitleri her takvim yılı başında (TÜFE + YÎ-ÜFE)/2 oranında güncellenir.

 





Destek Unsurları

*- Bir yurt dışı pazar araştırması faaliyeti kapsamında en fazla iki şirket çalışanının aşağıda belirtilen giderleri desteklenir.

a) Ulaşım: Uluslararası ve şehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren,  gemi ve otobüs bileti ücret giderleri

b) Konaklama: Kişi başına günlük 2.500 TL’ye kadar konaklama (oda + kahvaltı) giderleri

*- Yurt dışı pazar araştırması faaliyetinin en az 2, yolculuk (Türkiye’den gidiş ve  Türkiye’ye dönüş) hariç en fazla 10 günlük kısmı desteklenir. En az 2 gün araştırma yapılması  zorunluluğu bulunmaktadır. 10 günlük süre, araştırma yapılan ülkeye varış tarihinden sonraki  günden itibaren başlar.

*- Yurt dışı pazar araştırması faaliyeti kapsamında Türkiye’den çıkılmalı ve Türkiye’ye dönüş yapılmalıdır.

 

Desteklenen İller
Tüm İller,
Başvuru Yeri

*- Destek ödeme başvuruları ilgili genelge EK A’da (Yurt dışı Pazar Araştırması Desteği Başvuru Bilgi ve Belgeleri) belirtilen belgelerle birlikte, şirket çalışanının Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde incelemeci kuruluşa yapılır. 3 aylık sürenin hesaplanmasında şirketlerin başvurularının DYS üzerinden gönderilme tarihi esas alınır.

Açıklamalar

Detaylı bilgi için:

www.ticaret.gov.tr


Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0
Puan
0 Yorum
0.0